Ресурсбук България. Данни за избран сайт

 

Фейсбук пуска конкурент на Туитър

Собственикът на "Фейсбук" "Мета" пуска в четвъртък приложение, което ще конкурира "Туитър".

Приложението се нарича Threads (теми, нишки) и е достъпно за предварителна поръчка в Apple App Storе. То ще бъде свързано с друга популярна платформа на "Мета" - "Инстаграм".

От магазина на "Епъл" се вижда, че новото приложение графично прилича на "Туитър". "Мета" го описва като "текстово базирано приложение за разговор".

Междувременно "Туитър" съобщи, че популярното потребителско табло за управление TweetDeck след 30 дни ще стане платено. Според наблюдателите по този начин Мъск се опитва да принуди потребителите да се абонират за платената услуга на "Туитър" - "Туитър блу" (Twitter Blue).

В събота мултимилиардерът ограничи броя на туитовете, които потребителите могат да видят, позовавайки се на екстремно "изтриване на данни".

От приложението Threads изглежда, че това ще бъде безплатна услуга, която няма да ограничава броя на публикациите, които ще бъдат виждани от потребителите

"Threads са мястото, където общностите се събират, за да обсъждат всичко - от темите, които ви вълнуват днес, до това, което ще бъде актуално утре", се казва в описанието в App Store.

Threads също ще съхранява данни на мобилните устройства, на които е свалено, включително данни за местоположение, покупки и история на сърфиране.

През последните години се появиха няколко приложения, които поразително приличат на "Туитър", като Truth Social и Mastodon на Доналд Тръмп.

Друго подобно приложение, Bluesky, твърди, че е получило "рекорден" трафик след решението на Мъск да ограничи използването на "Туитър".

Въпреки това Threads може да бъде най-голямата заплаха, пред която социалният микроблогинг е изправян досега.

Марк Зукърбърг и друг път е използвал вече реализирани чужди идеи. Meta's Reels се възприема широко като копие на TikTok, докато Stories изглежда подобно на Snapchat.

"Мета" има ресурсите да се конкурира с "Туитър", а и свързването на Threads с "Инстаграм" автоматично ще му донесе милиони потребители.

Други подобни ресурси
Фирми:   Информация, Реклама
Лица:     Образование
Стоки:    Комуникации
Сайтове: Интернет пазар


 
  Снимки от сайта или реклама на "Интернет ресурси"
 
 
  Линкове към Фейсбук пуска конкурент на Туитър
 
W110086 Фейсбук пуска конкурент на Туитър Източник Dnevnik.bg
  Манипулации с линковете
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  Интернет
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Интернет ресурси  >>>
  Категория: Социални мрежи  >>>
  Група:
  
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  178       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   04/07/23

Google