Ресурсбук България. Данни за избран сайт

Алтернативна медицина

Алтернативна медицина е всяка една практика, която има претенции да лекува, а „не попада в обхвата на конвенционалната медицина“. По тази си дефиниция алтернативната медицина не е базирана на научни доказателства, нито предоставя такива в защита на претенциите, които има.

Алтернативната медицина се основава на разнообразни методологии и вярвания, които могат да включват, традиционна/народна медицина, народни поверия, духовни схващания или „нови“, но научно необосновани подходи за лечение, както и Шарлатанство.

Хомеопатичен преглед, здравни консултации, ирисова диагностика, консултации хранителни добавки, индивидуални оздравителни програми.

Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Стоки:    Здраве и медицина


 
  Снимки от сайта или реклама на "Здраве и медицина"
 
 
Линкове към Алтернативна медицина
 
W35407 Здраве и здравословен начин на живот Здравословен живот Индекс Виж  ~  
W70609 Здравеопазване. Алтернативна медицина Сайтове Раздел Виж  ~  
W70600 Услуги. Медицински и здравни услуги Сайтове Раздел Виж  ~  
F5931 Медицински изделия, лекарствени средства Здравеопазване Индекс Виж  ~  
F5940 Главен индекс на медицинските фирми Медицински фирми Индекс
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  
  Телефон  0894329940
  E-Mail  doctor_marina@mail.bg
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Здраве и медицина  >>>
  Категория: Алтернативна медицина  >>>
  Група:
  
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Ароматерапия  
__ 1 __

19/08/22
00:54:40
Ароматерапията е дял от алтернативната медицина. При него различни етерични масла, които се получават от растенията, се използват за профилактика и лечение на редица състояния като скованост в мускулите, кожни раздразнения, главоболие, проблеми със сексуалната функция, нарушения в съня, стрес, страхови състояния, депресия и други нервни разстройства. Основното действие на маслата е стимулиране на мозъчната функция, повишаване на когнитивните функции и подобряване на настроението.

Ароматерапията има доказан антибактериален и противовирусен ефект при профилактика на инфекциозни заболявания, предавани по въздушно-капков път. Изследвания, проведени в щатския университет в Юта, доказват способността на някои етерични масла да понижат количеството на Micrococcus luteus с 82%, Pseudomonas aeruginosa с 96% и Staphylococcus aureus с 44%, след като биват разпръснати в затворено помещение.
 Комплементарна медицина  
__ 2 __

19/08/22
00:56:49
Комплементарна медицина и интегративна медицина са понятия, означаващи алтернативната медицина, използвана съвместно с конвенционалната. Като термин – чадър се използва комплементарна и алтернативна медицина или КАМ. Според някои критици тази терминология е лъжлив евфемизъм, кредитиращ тези практики с авторитета на медицината.

През 1998 г. систематичен преглед на разпространението на алтернативната медицина в 13 държави установява, че около 31% от болните от рак пациенти използват някаква форма на алтернативна или комплементарна медицина. Тези практики обаче не са еднородни и варират в различните страни. Юрисдикциите, в които такива практики са широко разпространени, често пъти ги легализират като въвеждат регулации за тях. Изследователят на алтернативната медицина Едзард Ернст посочва, че в Австралия и Германия този вид практики са в ръцете на медиците, а данни от САЩ показват, че половината от алтернативните лечители са дипломирани лекари.

Практиките на алтернативната медицина са разнообразни в основата и методологията си. Могат да включват или да се основават изцяло на традиционната медицина, народната мъдрост, духовните вярвания или новопоявили се концепции за лечение. „Макар и хетерогенни, големите системи КАМ имат много общи характеристики, в това число фокус върху индивидуализираното лечение, лечение на цялостната личност, идеята за грижа за себе си и самолечението, разкриването на духовната природа на всеки човек.

В добавка към това много КАМ имат характеристики, откриваеми и в конвенционалната медицина, като фокус върху доброто хранене и превантивни практики. За разлика от конвенционалната медицина, КАМ не се основават на или се основават на много ограничени експериментални и клинични изследвания. Въпреки това науката започва да попълва тази празнина. Така границите между КАМ и конвенционалната медицина, както и между различните системи на КАМ, често са мъгляви и постоянно променящи се“.

Липсата на доказателства за твърдяната ефикасност на алтернативната медицина е обичайна и тя последователно се проваля да покаже претендираните резултати при тестове.
 Активатори на вода - жива и мъртва  
__ 3 __

19/08/22
01:07:33
 Посетители на 28  
__ 4 __

19/08/22
01:08:58
130.204.87.216 19/08/22 01:08:58 Място >>>
130.204.87.216 19/08/22 01:08:58 Място >>>
130.204.87.216 19/08/22 01:08:58 Място >>>
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  88432       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   28/02/12

Google