Ресурсбук България. Данни за избран сайт

Пречистете духа и тялото с житния режим на Дънов

Точно след пълнолуние през февруари започва житният режим на Дънов.
Началото е от един до три дни след пълнолуние и продължава 10 дни.
Преди 80 години Учителят Петър Дънов дава това познание на учениците си.
Освен, че служи за пречистване на организма, той носи и важни духовни послания.

"В житото се крият най-мощните и най-благородните сили на живота. Неговото зърно е емблема на човешката душа. Засега по-здравословна храна няма", казва Петър Дънов.

Учителят, разбира се, уточнява, че когато то преминава през обработката, изчезват някои от най-ценните му вещества. И добавя: "А когато го турят в чували за няколко месеца, брашното вече е изгубило всякаква жизненост".

С появата на житото започва еволюцията в човешкия род. Неговите зърна съдържат фибри и антиоксиданти, начело с коензим Q10. Те прочистват и оптимизират функционирането на червата. Предпазват организма от свободните радикали, които увреждат клетките, допринасят за стареенето и развиването на ракови заболявания. Обвивката и зародишът на житото са пълни с минерали и витамини.

Най-важното е да приемем, че едновременно ще прочистваме токсините от тялото и духа. Че ще обновим сетивата си. Защото ще влеем чиста енергия в организма, ума и аурата - за да останем недостижими за превратностите на действителността, случващи се заради вселенското опростачване.

Не пропускайте - без ограничение в движението.
На практика вие не гладувате. А колкото повече се освобождавате от натрупаните в клетките ви гадости, толкова повече необходимост от динамика имате.

Можете да правите режима не повече от три пъти през годината. Ако през това време почувствате дискомфорт, прекратете - за да се ориентирате откъде е дошъл проблемът.

Ако започнете режима в неделя, ще се свържете със Слънцето, Духа и Светлината.
Ако това се случи в понеделник, ще се свържете с развитието на своята душа,
ще възприемете любовта в сърцето си и ще пречистите всичко около себе си.
Ако стартирате във вторник, ще работите за развитието на своя ум.
В сряда директно влизате в лечебницата на природата.

ПРИГОТВЯНЕ НА ЖИТОТО

Сто грама жито се измива много добре от вечерта и с лъжица се слага в добре запазващ топлината еднолитров термос. Залива се с вряла вода почти догоре и термосът се затваря добре, за да може житото да няма достъп до въздуха.

Житото трябва да е био или сортове, които не са подлагани на генна модификация като лимец, динкел, спелта, емер и камут. Учителя е ползвал през житния режим само грухано жито от сорта бяло жито, а не сурово или покълнало такова. Трябва да е меко, дори разпукано, но не и на каша. Нито пък да допуснете покълване.

КОНСУМАЦИЯ

Всеки ден трябва да се употребяват:

~ 100 грама жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържане на живота);
~ Три ябълки (за сърцето);
~ Девет ореха (за мозъка);
~ Мед (за кръвта) и лимон;
~ Минимум 1,5 литра преварена вода;

Необходимо е плодовете да бъдат най-хубави и здрави, а водата да бъде от някой чист извор, а не от водопровода, защото последната е хлорирана и нечиста. Не се препоръчва и минерална вода, защото тя е по-наситена с някои минерални соли в съответствие с нейния произход.

На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно, половин-един час преди закуска, като се добавя мед и лимон по вкус.

На първия ден сутринта се казва един път формулата: „Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни".

Необходимо е тази житена вода да се задържи малко в устата, като се "дъвче", а не да се изпива на едри глътки, защото фактически това е изключително силна и концентрирана храна.

Дневната порция жито се разпределя на три части, като е желателно след отсипване на съответната част, останалите части да остават в добре затворения термос, което запазва житото в свежо и прясно състояние, докато ако то се отсипе сутринта и стои на открито, то се окислява от въздуха и губи от своята хранителност.

Всеки ден ви се полагат още три ябълки, девет ореха и три лъжици мед - всяка от тях се слага на езика и се гълтат и по няколко капки прясно изцеден лимонов сок. Пийте вода на воля. Най-добре е обаче да е преварена.

Желателно е около час преди ядене да се изпиват поне по 2 водни чаши преварена вода с мед и лимон. Практически сутринта тази роля изпълнява житената вода. Ако не се пие достатъчно вода, организмът се обезводнява и житният режим се кара много трудно. Затова пийте вода, колкото може повече, но само преварена такава и никога студена, непреварена.

По време на житния режим не се употребява никаква сол, а може да се употребява лимон, но да бъде максимум един на ден. Медът е по вкус и няма ограничения.

По време на режима трябва да спазим закона за абсолютната чистота не само относно физическата храна, но също и да имаме само светли мисли, чисти чувства и добри благородни постъпки. Затова е абсолютно необходимо през тези 10 дни да станем СЛЪНЧЕВИ ХОРА и да не допускаме в себе си никакви отрицателни мисли и чувства, и съзнателно да правим добри и благородни постъпки.

ОТПОСТВАНЕ

Отпостването (финалът) се прави на десетия ден на обяд, като към житото и останалата храна се добавя и ангелска супа, подправена с малко сол. Ангелската супа се приготвя като в литър и половина вода варите три картофа, прясно нарязан магданоз, няколко стръка праз, ситно нарязан лук. Може да се добави и черен пипер.

В дните след житния режим трябва да се внимава да не се преяжда и преминаването към обичайния режим на хранене да се осъществи плавно и постепенно, в хармония с вътрешния усет и чувство за мярка.


Други подобни ресурси
Фирми:   Медицина и фармация
Стоки:    Здраве и медицина


 
  Снимки от сайта или реклама на "Здраве и медицина"
 
 
Линкове към Пречистете духа и тялото с житния режим на Дънов
 
W55342 Петър Дънов за богомилите Религия zdravjivot.org Виж  ~  
S2060 Лъжици Прибори Стоки Виж  ~  
S2185 Чували Опаковки Стока Виж  ~  
S2188 Ябълки Плодове Стоки Виж  ~  
W35407 Здраве и здравословен начин на живот Здравословен живот Индекс Виж  ~  
W70610 Здравеопазване Диета / Здравословно хранене Сайтове Раздел Виж  ~  
F5937 Хранителни добавки и диети Здравеопазване Индекс Виж  ~  
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  Петър Дънов
  Телефон  
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област: София-град
  Населено място: София
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Здраве и медицина  >>>
  Категория: Диета / Здравословно хранене  >>>
  Група:
  
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  414       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   28/08/16

Google