Ресурсбук България. Данни за избран сайт

Розалиблог Вкусът на Гърция

Гръцката кухня не е само зехтин, маслини, риба и “Узо”. Тя е богат кулинарен микс от балканска и средиземноморска кухня. Ястията в гръцката кухня са основателна причина за дълга разходка до южната ни съседка. Древна Гърция е родината на кулинарното изкуство в Европа. Съвременните гръцки готвачи широко използват зехтина, зеленчуците и билките, зърнените храни и хляба, виното, рибата и различни меса, най-вече агнешко и ярешко. Типични съставки в гръцката кухня са маслините, сиренето, патладжанът, тиквичките и киселото мляко, но това съвсем не е всичко.
Древногръцката кухня се характеризира със своята икономичност. Основните съставки са били брашно, зехтин, вино, рядко месо, по-често риба. Византийската кухня била подобна на класическата гръцка кухня, но с нови продукти, които преди това не са били известни като хайвер, лимони, риба, индийско орехче и т.н. Мащерката е една от най-популярните гръцки билки, спомената дори в “Одисея”.
Риганът, ментата, чесънът, лукът, копърът, дафиновият лист и босилекът също са много характерни за изключително здравословната гръцката кухня.
Националната гръцка кухня се слави с огромно разнообразие ястия от риба и морски дарове, телешко, агнешко, пилешко и т.н. месо, дивеч, зеленчуци и различни подправки, а и не на последно място и превъзходните сладкарски изделия, сиропирани или не.


 
  Снимки от сайта или реклама на "Храни и напитки"
 
 
  Линкове (връзки) към Розалиблог Вкусът на Гърция
 
 
  Контакти
 
  Адрес на сайта  https://rozali-blog.blogspot.com
  Фирма  
  Обект  
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  roz.stefanova@gmail.com
 
  Адресни данни
 
  Област: Габровска
  Населено място:Габрово
  Адрес:
  Пощ.код:
  П.Кутия:
 
  Идентификация
 
  Раздел: Храни и напитки  >>>
  Категория: Рецепти  >>>
  Група:
 


 
Google
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
Дал мнение Оценка               Коментар Дата / час
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  40       Гласували:  0     Оценка:  0                Последна редакция:   01/10/17