Ресурсбук България. Данни за избран сайт

 

Изгубеният цикъл от време

Древните култури по целия свят говорят за огромен цикъл от време с редуващи се Тъмни и Златни епохи; Платон го нарича Голямата година. Митовете и фолклорът на повече от тридесет древни култури говорят за цикъл от време с дълги периоди на просветление, прекъсвани от тъмни епохи на невежество, непряко пораждани от известно астрономическо явление - прецесията на равноденствието.

Всички познаваме двете небесни движения, които имат дълбок ефект върху живота и съзнанието.

Ежедневното движение, въртенето на Земята около оста си, кара хората да преминават от будно състояние в спящо състояние и така отново на всеки двадесет и четири часа. Телата ни са се адаптирали към въртенето на Земята тъй добре, че то поражда тези редовни смени в съзнанието без дори да смятаме тези процеси за забележителни.

Въртенето на Земята около Слънцето - второто небесно движение - има равнозначен ефект, подтиквайки трилиони форми на живот да избуяват от земята, да цъфтят, да дават плод и след това да увяхват, докато милиарди други видове спят зимен сън, размножават се или мигрират масово.

Третото небесно движение - прецесията на равноденствието, е по-слабо познато от първите две, но ако се доверим на древните култури от цял свят, ефектът му е също толкова трансформиращ. Това, което прикрива влиянието на това движение, е неговата времева скала. Също като еднодневката, която живее само един ден от годината и не знае нищо за сезоните, човекът има средна продължителност на живота, която се състои само от една триста и шестдесета от 24 000 годишния прецесионен цикъл. И също както еднодневката, родена в облачен, безветрен ден, си няма и идея, че има нещо толкова прекрасно като слънчева светлина или бриз, така и ние, родени в една ера на материалистична рационалност, имаме съвсем малка представа за една златна епоха на по-висше състояние на съзнанието.

Нарастващото количество от асрономически и археологически доказателства дават основание, че такъв цикъл наистина съществува.

Други подобни ресурси
Стоки:    Информация, култура


 
  Снимки от сайта или реклама на "Знание"
 
 
Линкове към Изгубеният цикъл от време
 
W82167 Изгубеният цикъл от време – Част 1 Знание Уолтър Крутенден Виж  ~  
W82168 Изгубеният цикъл от време: Историческа перспектива. Част 2 Знание Уолтър Крутенден Виж  ~  
W82169 Изгубеният цикъл от време: Древен поглед към бъдещето. Част 3 Знание Уолтър Крутенден Виж  ~  
 
  Линк към сайта  <<<Натисни тук >>>
 
  Фирма  >>>>>
  Обект  >>>>>
  Лице за контакти:  Интернет
  Телефон  
  E-Mail  -
 
  Адресни данни
 
  Област:
  Населено място:
  Адрес:
  Пощ.код/кутия: /
 
  Идентификация
 
  Раздел: Знание  >>>
  Категория: География и астрономия  >>>
  Група:
  
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Историческа перспектива    
__ 1 __

23/08/23
14:52:25

Съвременните исторически теории като цяло пренебрегват митовете и фолклора и не вземат предвид никакви външни макро влияния върху съзнанието. В по-голямата си част съвременната историческа теория учи, че съзнанието (или историята) се движи в линеен модел от примитивното към съвременното, с някои изключения, и включва следните принципи:

- Човечеството се е развило от Африка
- Преди 5 000 години хората са били ловци-събирачи
- Племената за пръв път се обединяват, за да се защитят от войнстващи групи
- Писмената комуникация предхожда големите строителни конструкции или гъсто населените цивилизации

Проблемът с тази общоприета парадигма е, че тя не съответства с тълкуванието на развитието на наскоро откритите древни култури и аномални артефакти. През последните няколкостотин години бяха направени големи открития в Месопотамия, Индската долина, Турция и много други региони, които нарушават правилата на историческата теория и поставя човешкото развитие още по-назад във времето. По-конкретно, те показват, че древните народи са били по много начини доста по-вещи и цивилизовани преди почти пет хиляди години, отколкото през по-близкото тъмно средновековие отпреди шестстотин до хиляда години.

 Каралските пирамиди, Гьобекли тепе и други    
__ 2 __

23/08/23
14:53:08

В Карал, древен комплекс с неизвестен произход на западния бряг на Перу, намираме шест пирамиди, който са въглеродно датирани към 2 700 г.пр.Хр. – дата, съвпадаща с египетските пирамиди и това съперничи на времето на първите големи структури, открити в т.нар. Люлка на цивилизацията в Месопотамия. Карал е на цял океан разстояние от Люлката. Не намираме следи от писменост или оръжия - две от т.нар. необходимости за цивилизация, но пък откриваме красиви музикални инструменти, астрономически подредени структури и следи от търговия с далечни страни (платове, семена и черупки, неприсъщи за района, но никакви оръжия) – само знаци за мирна и просперираща култура.

Гьобекли тепе представлява дори още по-голямо предизвикателство към конвенционалните разкази на историята. Датирано най-малко към 9 000 г.пр.Хр., това място в Турция съдържа драматична архитектура, включваща дялани колони с огромни пропорции. Откриването, че нещо толкова голямо и сложно е съществувало дълго преди датите, приети за изнамирането на земеделието и грънчарството, е археологическа енигма.

Тези места противоречат на стандартната историческа парадигма. И което е още по-странно, много от тези цивилизации сякаш масово залязват. В древна Месопотамия, Пакистан, Джирофт и околните земи откриваме познания по астрономия, геометрия, напреднали строителни техники, усъвършенствана канализация и водни системи, невероятно изкуство, багри и платове, хирургия, медицина и много други изтънчености на една цивилизована култура, която сякаш се е появила от нищото и изчезва напълно за следващите няколко хиляди години.

По времето на тъмното средновековие по цял свят, всяка една от тези цивилизации, включително големите в Египет и Индската долина, се превръща в прах или води номадски начин на живот. До дълбините на цикличния спад остават само руини и малко нещо друго, докато местното население не знае нищо за строителите, освен легенди.

 Какво се е случило?    
__ 3 __

23/08/23
14:53:49

Докато тук-таме се намират хроники от този период, археологическите следи показват, че съзнанието, рефлектирано в човешка изобретателност и способност, е силно намаляло. Сякаш човечеството е изгубило способността си да прави нещата, които е правило. Интересното е, че точно това са предсказвали много от древните култури.

Акадците от Асирия са знаели, че живеят в епоха на упадък. Те почитали миналото като по-извисено време и се оптивали да го задържат, но същевременно предсказвали и скърбели заради тъмните времена, които щели да последват.

Точно както малките небесни движения драматично влияят краткосрочно на живота, така и големите небесни движения дългосрочно оцветяват живота, пораждайки сезоните на Голямата година.

Разбирането, че съзнанието може би наистина се издига и пада с движението на небесата, дава смисъл на древните митове и фолклор и поставя аномалните култури и артефакти, като устройството от Антикитира и батерията от Вавилон, в исторически контекст, който има смисъл. Например, батерията е била направена преди 2 000 години, изгубена в тъмното средновековие, след това преоткрита от Волта в периода след ренесанса. Същото се отнася и за протезите, мозъчната хирургия и познанието за хелиоцентричната система, напредналото инженерство и т.н. Те са били открити, изгубени, а след това преоткрити.

 Нова пролет    
__ 4 __

23/08/23
14:55:29
Още по-дълбоко послание отколкото посочването на времето в Голямата година е разбирането, че има един голям цикъл на живота, който влияе на всички нас. Изгубвайки това познание, ние сме общество, което е изгубило разбирането на своето място и таим дълбока тревога за бъдещето. Но когато си спомним богатата и красива история, преоткриваме невероятния си потенциал и започваме да виждаме и да действаме с яснота. Настоящото време е подобно на последните зимни дни - нещата се разтопяват.

 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  1357       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   10/04/20

Google