Ресурсбук България. Данни за избрана стока/услуга

 

Бейзбол

Бейзболът вид отборна игра, която се играе от два отбора. На терена едновременно да се намират девет играча от отбора "в защита" и от един до четири от отбора "в нападение". Всеки мач се състои от девет части - ининга, като при всеки ининг ролите на нападащ и защитаващ се отбор се сменят.

Целта е да се отбележат повече точки от противниковия отбор. Такава се отбелязва, когато играч от нападащия отбор направи пълна обиколка (рън) на четирите бази, които лежат в ъглите на поле с формата на квадрат. Бейзболният мач приключва след изиграването на всичките девет ининга .

Топката, с която се играе бейзбол има обиколка девет инча (приблизитилено 23 сантиметра). Тя е твърда, с коркова сърцевина, обвита с конци и покрита с кожа.

Играта започва, когато играч от защитаващия отбор - питчърът, стоящ в центъра на бейзболното поле, се опитва да подаде топката на своя съотборник - кетчъра, преодолявайки съпротивата на играч от противниковия отбор държащ т. нар. бата. Батъра заема позиция до хоума и съответно - пред кетчъра. Целта на кетчъра е да защитава хоума, като лови топките, които батърът пропуска.

Ако батърът удари топката и тя да премине през поне една част от игралното поле (в противен случай се отчита "аут"), той побягва към първа база, стремейки се да завземе една или повече бази. Ако негови съотборници вече са завзели бази (т. нар. - рънъри), те също бягат към следваща база, за да не бъдат изместени, когато батерът стигне до тях.

Защитаващият полето отбор се стреми да улови ударената топка и бързо да я подаде към защитника на базата, към която батърът тича. Ако топката бъде уловена във въздуха, батърът изгаря, а останалите му съотборници (завзели бази) си стоят по местата.

Ако батърът не удари топката при три „добри“ хвърляния (такъв пропуск се нарича "страйк"), е пак изгаря и на негово място застава следващият батър.

При трима играчи в аут, частта от ининга, в която отборът е в нападение завършва и ролите на двата отбора се разменят или, ако това вече е направено - започва нов ининг.

За „добро“ се счита това хвърляне на питчъра, което попада в определена зона над хоума, ограничена като височина между коленете и гърдите на батъра, а като ширина - от тази на специалната площадка, маркираща хоума. Ако питчър допусне четири „лоши“ хвърляния (4 бола), батърът получава правото безпрепятствено да достигне до първа база. "Пазачите" на базите се наричат съответно първи, втори и трети бейзмен.

Ако батърът обиколи всички бази и се върне в хоума само благодарение на един удар, той регистрира хоумрън. Максималният брой точки - четири, които могат да бъдат постигнати със само един удар по топката се получава при три, вече заети от рънъри бази.

Други подобни ресурси
Фирми:   Хоби,Свободно време
Лица:     Маркетинг
Сайтове: Хоби, свободно време


 
  Снимки на стоката / услугата или реклама на Хоби, свободно време
 
 
  Ценови данни
 
  Мярка:   Брой
  Количество:   1
  Ориентировъчна цена: 0
 
  Контакти
 
  Фирма - доставчик  ДЕМА ООД
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Класификация
 
  Група на стоката: Хоби, свободно време  >>>
  Подгрупа: Спортни игри   >>>
  Тип:
 
Конкретни артикули от стоката Бейзбол
Код Име на стоката Мярка Кол. Цена Купи >>>
 
Линкове към Бейзбол
 
W4107 Футболни прогнози | Залози | Анализи Прогнози Сайт Виж  ~  
W5908 MaximaSport - онлайн магазин за спорт Спортни стоки
W68729 Спорт ------ Спорт Хоби Виж  ~  
W68730 Игри ------- Игри Хоби Виж  ~  
W68666 Спортен деятел Хоби, свободно време Спорт Виж  ~  
W70824 Спорт. Спортни танци Сайтове Раздел Виж  ~  
W70853 Хоби, свободно време. Спортни игри Стоки и услуги Раздел Виж  ~  
 
Други стоки и услуги доставяни от фирмата
Код Име на стоката Доставчик Мярка Кол. Цена Детайли
1853 Батути ДЕМА ООД Брой 1 0 Виж : 754
 
  
 
 
НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  835       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   07/06/19
 
Google