Колбаси
За производството на колбаси се използва месо от едър рогат добитък, свинско месо, сланина, месо от глави на едър рогат добитък и свине, субпродукти, кръв и добавъчни продукти - брашно, нишесте, млечни произведения, яйца, подправки, сол, захар и др. Месото от дребния рогат добитък и птици се употребява за ограничен брой колбасни изделия. Предназначеното за колбаси месо може да бъде в неохладено, охладено и замразено състояние. Прибавената сланина повишава пластичността и хранителната стойност на пълнежната маса.
Колбасите се пълнят в: естествени обвивки (говежди, свински и овчи черва, в хранопроводи, пикочни мехури и др.), или в изкуствени (полиетиленови, целулозни и белтъчни).
В зависимост от употребените суровини за производство колбасните изделия се делят на екстра, I, II и III качество. Качеството се определя от съотношението на говеждото и свинското месо, вида на сланината, съдържанието на субпродукти и количеството на отпадъчни меса, богати на съединителна тъкан.
Други подобни ресурси
Фирми: Храни и напитки
Лица: Химия
Сайтове: Храни и напитки
Снимки на стоката / услугата или реклама на Храни и напитки | ||||||||||||||||||||
Контакти | ||||||||||||||||||||
Фирма - доставчик | Месокомбинат Н.Загора-Енчеви&ко. ООД | |||||||||||||||||||
Лице за контакти: | ||||||||||||||||||||
Телефон | ||||||||||||||||||||
Класификация | ||||||||||||||||||||
Група на стоката: | Храни и напитки >>> | |||||||||||||||||||
Подгрупа: | Месо и месни произведения >>> | |||||||||||||||||||
Тип: | ||||||||||||||||||||
Конкретни артикули от стоката Колбаси | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
Задай въпрос, добави коментар >>> | Отвори формата за текст | |||||||||||||||||||
Брой посещения: 444 Гласували: 0 Оценка: 0.00 Последна редакция: 07/06/19 | ||||||||||||||||||||
|