Ресурсбук България. Данни за избрана стока/услуга

 

Смартфони Хуавей

Продуктите и услгите на HUAWEI са налични в повече от 170 страни и се използват от една трета от световното население, постигайки 3-то място в световната класация по доставки на мобилни устройства през 2015.

16 R&D центъра са установени в САЩ, Германия, Швеция, Русия, Индия и Китай. HUAWEI Consumer BG е един от трите бизнес отдела на HUAWEI, занимаващ се със смартфони, компютри, таблети, устройства за носене, облачни устройства и други. Глобалната мрежа на HUAWEI е базирана на 20 години опит в телекомуникационната индустрия и е посветена на доставянето на най-новите технологични предимства на потребителите по света.

Смартфоните на HUAWEI се произвеждат в 5 серии: Маte, P, G, Y, Nova. Разликите им са основно в големината на екрана и разрешаващата способност на камерите.

HUAWEI Маte Серия

Размер на екрана: <4.0"
Камера: <5 мегапиксела
Основна характеристика: Тънък

HUAWEI P серия

Размер на екрана: <4.0"
Камера: <5 мегапиксела
Основна характеристика: Издържлива батерия

HUAWEI G серия

Размер на екрана: 4.0"~4.9"
Камера: 5 - 8 мегапиксела
Основна характеристика: Отлична камера

HUAWEI Y серия

Размер на екрана: 5.0"~5.9"
Камера: 8 - 13 мегапиксела
Основна характеристика: Отличен звук

HUAWEI Nova серия

Размер на екрана: ≥6.0"
Камера: 13 - 16 мегапиксела
Основна характеристика: Осемядрен процесор(CPU)


Други подобни ресурси
Събития: Работа
Сайтове: GSM и комуникации


 
  Снимки на стоката / услугата или реклама на Комуникации
 
 
  Ценови данни
 
  Мярка:   Брой
  Количество:   1
  Ориентировъчна цена: 0
 
  Контакти
 
  Фирма - доставчик  HUAWEI Consumer Business Group (BG)
  Лице за контакти:  
  Телефон   0800 18818
  E-Mail  -
 
  Класификация
 
  Група на стоката: Комуникации  >>>
  Подгрупа: Мобифони   >>>
  Тип:
 
Конкретни артикули от стоката Смартфони Хуавей
Код Име на стоката Мярка Кол. Цена Купи >>>
 
  Линкове към Смартфони Хуавей
 
S2143 Смартфони Стока Индекс Виж  ~  
F6357 HUAWEI Consumer Business Group (BG) Коментар 1 Фирма
W110032 Интернет пазар. Мобилни устройства и аксесоари Онлайн магазини
 
  
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Хуауей пусна новите Mate 40 въпреки спрените доставки на чипове    
__ 1 __

23/10/20
21:30:55

Китайската телекомуникационна компания "Хуауей" (Huawei) представи своите смартфони Mate 40, твърдейки, че имат по-сложен процесор от новите iPhone 12 на "Епъл".

Чипът е направен по същия "5-нанометров" процес като чипа на американската компания, но съдържа милиарди повече транзистора, което според "Хуауей" прави устройствата много по-мощни.

Доставката на чипове за "Хуауей" обаче беше прекъсната поради забрана за търговия в САЩ, която влезе в сила през септември. Това означава, че след като запасите й от новите процесори Kirin 9000 привършат, пред компанията ще се изправи въпросът докога може прави повече от телефоните Mate 40 в сегашния им вид. Няма информация какви са запасите на компанията.

Понастоящем само тайванската TSMC и южнокорейският гигант "Самсунг" разполагат с опит и оборудване за производство на 5nm чипове и на двете компании е забранено да доставят на "Хуауей" каквито и да е чипове, които използват "американска технология и софтуер".

САЩ твърдят, че този ход е предприет от съображения за националната сигурност, но "Хуауей" отрича да представлява заплаха.

В онлайн презентация шефът за потребителските устройства на компанията Ричард Ю призна, че забраната "прави ситуацията изключително трудна за нас".

"Хуауей" се сблъсква и с други по-ранни ограничения, наложени от Вашингтон, които пречат което и да е от устройствата, пуснати от средата на 2019 г. насам, да предоставят достъп до някои от услугите на "Гугъл", включително Play Store.

Въпреки това компанията остава третият най-продаван производител на смартфони и лидер на пазара в страната си.


Основният модел Mate 40, който "Хуауей заяви, че ще струва 899 евро, ще има 6.5-инчов (16.5 см) OLED дисплей. Три по-скъпи версии - с цени до 2295 евро - имат 6.8-инчови OLED екрани.

Всички ще предлагат еквивалента на 90 кадъра в секунда (90 Hz), което е повече от новите iPhone12 на "Епъл", но по-малко от серията S20 на "Самсунг".

Според компанията това предлага най-добрия баланс между качество и живот на батерията.

Един от основните начини за разграничаване на различните модели е чрез техните камери:

- Основният Mate 40 има единична селфи камера и три задни камери (широкоъгълна, ултраширок ъгъл и телефото)

- Mate 40 Pro добавя 3D сензор за лицево разпознаване и подобрява спецификациите на задните ултрашироки и телефото камери

- Mate 40 Pro + добавя четвърта задна камера със "суперувеличение" и пета камера за по-добро плитко фокусиране

- Porsche Design Mate 40 RS представя инфрачервен термометър, позволяващ на устройството да проверява местната температура

Едно от обявените нововъведения е "обектив със свободна форма" за ултраширокоъгълната камера, която според "Хуауей" решава проблемите с изкривяването на изображението.

Компанията добави, че опцията "очи върху устройството" - която включва екрана само когато някой го погледне - би намалила консумираната от телефона енергия.

За момента фирмата планира да пусне модела Pro за продажба извън Китай, където ще струва над 1200 евро.

Отсъстващи приложения

"Хуауей" заяви, че чипът Kirin 9000 включва интегриран 5G модем, което позволява да се удължи животът на батерията над нивото на конкурентите.

Mate 40 Pro би трябвало да издържи с около 25% по-дълго с едно зареждане в сравнение със Samsung Note 20 Ultra +, въпреки че последният има по-голяма батерия.

"Хуауей" заяви, че използва и допълнителната мощност на чипа за бавно заснемане с 240 кадъра в секунда от две от камерите едновременно.

Фирмата се похвали също, че чипът позволява на устройствата да предлагат "про-гейминг" изживяване благодарение на способността му да предлага графики с по-добри детайли и светлинни ефекти.

Въпреки това някои заглавия, включително Call of Duty Mobile, няма да работят на устройствата поради липсата на достъп до някои от технологиите на "Гугъл", докато някои други функционират, но не могат да извършват плащания в приложението.

Повечето приложения за "Андроид" могат да бъдат инсталирани чрез инструмента за търсене Petal, дори ако не се показват в собствения магазин за приложения на "Хуауей".

Има обаче забележителни изключения.

"Очевидно политиката доведе до ситуация, в която "Хуауей" сега работи усилено, за да не разчита на "Гугъл" и да предложи на потребителите алтернатива", каза говорител на компанията пред Би Би Си.

Ако дадено приложение не е налично, потребителите могат да го добавят към "списък с желания" и "Хуауей" казва, че разработчикът ще бъде уведомен, ако има голямо търсене.

Въпреки новостите, анализатори се съмняват дали повечето потребители биха били доволни от сегашното положение.

"Новият чип е впечатляващ, а кръговият дизайн на камерата отзад е отличителен, но въпреки усилията на "Хуауей" да изгради своята галерия с приложения все още има значителни пропуски", коментира Бен Ууд от CCS Insight.

"Дори и с възможността за търсене на Petal, все още трябва да намерите приложенията и след това да ги заредите отделно в устройството. Това е много добре за технически настроените, ангажирани ентусиасти на "Хуауей", но за масовия пазар това е доста голяма бариера пред клиентите".
 Huawei P60 Pro изключителна камера    
__ 2 __

05/07/23
19:13:51

Дисплеят на iPhone 13 mini е истински мини телевизор от висок клас. Благодарение на поддръжката на HDR, той постига максимална яркост от 1200 нита iPhone 13 Mini най-добрият телефон, предлага почти безкрайно ниво на контраст благодарение на OLED и е най-резкият дисплей на iPhone на пазара с 476 PPI. Дисплеят е това, което бих искал да видя и в iPhone SE в бъдеще, който все още се появи с древен LCD дисплей през 2022 г.

За работа със снимки и видео, поддръжката на TrueTone е полезна, която автоматично настройва цветовете въз основа на околната среда. С доста големите ми пръсти работата с една ръка е безупречна. В същото време е трудно да уцеля точно определено съдържание, например когато копирам текст. В крайна сметка вие автоматично покривате повече съдържание с пръстите си на малки дисплеи.

Технически, трябва да критикувам честотата на опресняване от 60 Hertz в сравнение с алтернативите на Android на същата цена. След като в началото намерих дисплея за малко бавен, бързо свикнах с него при ежедневна употреба. В този iPhone предпочитам енергоспестяващата честота на опресняване на Apple. Мисля, че 120 херца биха допринесли за още по-лош живот на батерията тук.

 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  1117       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   25/12/18
 
Google