Броколи
Много малко храни могат да се мерят по полезни съставки с непретенциозното броколи. То е сходно по състав на зелето и съдържа бета каротин, витамин C, калций и фолиева киселина. Съставките на броколите се грижат за имунната система, борят се с настинките и редуцират опасността от рак на стомаха, на белите дробове и на ректума. Най-полезни са задушени с малко мазнина.
Това е много полезен зеленчук, който обикновено използваме за гарнитура към основното ястие. За да получите най-доброто от броколите и да запазите техните хранителни вещества и вкус, най-добре е да ги приготвите на пара. Фибрите в тях ще помогнат на храносмилането ви, а освен това зеленчукът е много добър източник на калций. Една порция броколи съдържа много витамин С - буквално цялото количество, което ще ви трябва за деня.
Съдържащите се в него индол 3 метанол и сурфорафан намаляват риска от рак на гърдата. Една чашка съдържа 25 калории и 3 г целулоза. Не съдържа мазнини.
Други подобни ресурси
Фирми: Храни и напитки
Обекти: Магазин - хран.стоки
Лица: Химия
Сайтове: Храни и напитки