Сьомга
Ползите от сьомгата са добре познати. Тази риба може да се превърне в перфектното ястие, независимо дали я консумирате сурова (сашими), пушена или термично обработена. Сьомгата съдържа много омега-3 мастни киселини, както повечето риби, като предоставя и много висококачествени протеини с много малко нездравословни мазнини. Омега 3 мастни киселини, които намаляват риска от заболявания на сърцето.
Други витамини и минерали, които са в списъка на съдържание на сьомгата, включват В12, D, В6, калий, фосфор, селен и ниацин, който е изключително полозен за кожата и косата.
Протеините на сьомгата гарантира дълготрайна ситост и изискват доста повече време за храносмилането. Това означава и повече изгорени калории. В 90 грама сьомга има средно около 17 грама протеини. 100 г съдържат 127 калории и 4 г мазнини.
Други подобни ресурси
Фирми: Храни и напитки
Лица: Химия
Сайтове: Храни и напитки