Ресурсбук България. Данни за избрана стока/услуга

 

Готварски печки

Готварска печка е домакински електроуред спадащ към едрата бяла техника. Разнообразието от готварски печки е голямо - съществуват електрически, газови и комбинирани готварски печки (газ и ток), с или без котлони, малки и големи, и други варианти. Най-често срещаният вариант е фурна с два до четири котлона или със стъклокерамичен плот.

История

Печката е най-употребяваният домакински уред от дълбока древност. Приятната топлина, която се излъчва от огъня привлича вниманието още на първобитния човек. Първите готварски печки са просто открит огън в ниша в стената. По-късно човекът започва да загражда огъня с камъни или с изпечена глина и тухли.

Китай, Корея и Япония откриват закритите печки много по-рано от западните цивилизации. Постепенно се появяват камините и зиданите печки, така че готвачите вече могат да готвят прави, а не да се навеждат до огъня на земята. Газовите печки се появяват през 20-те години на XVIII век, но не започват да се прилагат масово докъм 1880 година поради липсата на газови тръби.

Други подобни ресурси
Фирми:   Стоки за дома и бита
Обекти:  Мебелен магазин
Събития: Обзавеждане
Сайтове: Стоки за дома и бита


 
  Снимки на стоката / услугата или реклама на Стоки за дома и бита
 
 
  Ценови данни
 
  Мярка:   Брой
  Количество:   1
  Ориентировъчна цена: 500
 
  Контакти
 
  Фирма - доставчик  Битова техника
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Класификация
 
  Група на стоката: Стоки за дома и бита  >>>
  Подгрупа: Домакински уреди   >>>
  Тип:
 
Конкретни артикули от стоката Готварски печки
Код Име на стоката Мярка Кол. Цена Купи >>>
 
  Линкове към Готварски печки
 
W106386 Стоки за дома Онлайн магазини
W110030 Интернет пазар. Домакински уреди Онлайн магазини
S2232 Ресторантско и барово оборудване Интимекс ООД: Ресторант и бар оборудване
 
Други стоки и услуги доставяни от фирмата
Код Име на стоката Доставчик Мярка Кол. Цена Детайли
2878 Сушилни за пране Битова техника Брой 1 500 Виж : 768
 
  
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Защо да изберем фурна за вграждане и кои са нейните предимства    
__ 1 __

19/12/20
22:45:17

Забързаният начин на живот е свързан с редица удобства и стандарти, на които повечето домакинства трябва да отговарят. Основна дейност, която извършваме вкъщи, е приготвянето на храна, а сред най-употребяваните уреди за готвене е фурната за вграждане. Този уред по нищо не отстъпва на класическата свободностояща фурна. На практика изпълнява същите функции, но с няколко разлики, на които е добре да обърнете внимание.

По-чисто с фурна за вграждане

Кухнята е помещение, в което трябва да се поддържа безупречна чистота и тя не зависи единствено от почистващите уреди и препарати, които ползваме. Всъщност уредите, с които готвим, също допринасят за добрата хигиена, ако са създадени по начин, улесняващ процеса на готвене. Функционалното използване на пространството е друго важен аспект, на който трябва да се обърне внимание.

Плюсовете на фурните за вграждане

Ясно е, че вградените уреди не отстъпват по своите качества на стандартните готварски печки, които сме свикнали да използваме. Нека обаче да обърнем повече внимание на конкретните предимства на фурните за вграждане.

Пестят пространство

В наши дни нерядко се налага да побираме много кухненски уреди в тясното пространство на апартамента. Кухните за вграждане са част от съвременните интериорни решения и стандарт при модерното обзавеждане на жилищата. Причината е, че, монтирани по правилния начин, те оставят достатъчно полезно пространство за други дейности, характерни за тази част на дома.

Вградената фурна е такъв тип уред - тя ще ви спести ценно пространство в кухнята. Компактният дизайн позволява монтирането на допълнителни отделения и шкафове за съхранение на посуда, а нивото й лесно може да бъде съобразено с предпочитанията на домакините.

Функционални са при ползване

Няма съществени разлики между стандартната фурна и тази за вграждане. Готварският процес се случва по същия начин и е базиран на същите технологии. Добре е да отбележим обаче, че тук функционалността и удобството са на по-високо ниво, тъй като всяка фурна за вграждане може да бъде съобразена с височината на кухненския плот, ако такъв вече е монтиран. Ако предпочитате, можете да добавите към уреда и плот с котлони от предпочитания тип - индукционни, електрически, газови или керамични.

Допълнителна практичност на фурните за вграждане носи фактът, че се освобождавате от онези неприятни и трудни за почистване ниши, които винаги остават между свободностоящата готварска печка и ограждащите я плоскости. Друго изключително практично предимство на всяка фурна за вграждане е, че може да бъде монтирана или преместена на по-късен етап, ако това се наложи.

Имат отличен дизайн

Незаменим плюс на фурната за вграждане е способността й да се слее с интериора и да пасне перфектно към останалите мебели в кухнята. Този уред е едновременно елегантен, с минималистична визия и по идеален начин съответстващ на обграждащия интериор. Ето защо отличният външен вид на фурните за вграждане не трябва да бъде игнориран като водещ фактор при избора.

Независимо на какъв тип фурна за вграждане се спрете, имайте предвид, че тя вероятно ще бъде малко по-скъпа от свободностояща готварска печка със сходни характеристики. Гледайте обаче на тази покупка като на дългосрочна инвестиция, която ще ви се отплаща с удобство и естетика години наред. Все пак основната й цел е да ви служи дълго и ефективно както като функционален уред, така и като приятен за окото кухненски аксесоар.
 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  874       Гласували:  0     Оценка:  0.00                Последна редакция:   19/12/20
 
Google