Ресурсбук България. Данни за избрана стока/услуга

 

Телевизори

В продължение на десетилетия телевизорът е един от основните предмети, присъстващи в домовете на милиарди хора по целия свят. Той ръководи интериорното разположение, като заради него потребителите се съобразяват къде и как да поставят голяма част от мебелите в помещението.

Освен това телевизорът доминира и над интериорния дизайн. Особено с навлизането на Full HD (резолюция 1920 x 1080) и 4K (резолюция 3840 x 2160) телевизорите и техните огромни панели. Според данни на платформата Statista през 2021 г. средният размер на телевизорите е 48.5 инча - с 5.1 инча повече спрямо 2015 г. Тенденцията също така е красноречива - всяка година средният размер расте и хората търсят и купуват все по-големи телевизори.

Същевременно телевизорът става все по-интерактивен. Ако преди 10 години той беше дисплей за различни видеоизточници, днес очакванията към него са доста по-големи: използваме го за работа, за сърфиране в интернет и какво ли още не. Дълго време тази еволюция се случваше сякаш скрито, докато всички възприемахме телевизорите просто като телевизори.Други подобни ресурси
Фирми:   Стоки за дома и бита
Обекти:  Мебелен магазин
Събития: Обзавеждане
Сайтове: Стоки за дома и бита


 
  Снимки на стоката / услугата или реклама на Стоки за дома и бита
 
 
  Ценови данни
 
  Мярка:   Брой
  Количество:   1
  Ориентировъчна цена: 1000
 
  Контакти
 
  Фирма - доставчик  Самсунг България
  Лице за контакти:  
  Телефон  
  E-Mail  
 
  Класификация
 
  Група на стоката: Стоки за дома и бита  >>>
  Подгрупа: Телевизори   >>>
  Тип:
 
Конкретни артикули от стоката Телевизори
Код Име на стоката Мярка Кол. Цена Купи >>>
 
Линкове към Телевизори
 
W98641 Лайфстайл телевизорите на Samsung променят мисленето и интериора Източник Dnevnik.bg
 
  
 
 
ДЕТАЙЛИ, НОВИНИ И КОМЕНТАРИ
 Лайфстайл телевизорите на Samsung променят мисленето и интериора    
__ 1 __

17/12/21
21:02:26
Samsung реши да промени мисленето на потребителя. Компанията не само продължава да мотивира еволюцията на телевизорите, но успя да я ускори и изведе на преден план. Така се роди серията лайфстайл телевизори, която Samsung създава с цел да "впише" телевизорите в ежедневието и да даде възможност на потребителите да изберат телевизора, който ще допринесе най-много за интериора на техния дом.

Гамата вече включва няколко модела - The Serif, The Sero, The Terrace, The Premiere и The Frame. При създаването на всеки един от тях Samsung прилага уникален подход. Затова и всъщност са толкова различни един от друг. The Frame 2021 например е насочен към почитателите на изобразителното изкуство и ценителите на естетиката в интериорния дизайн. Той е и добър пример за естеството на лайфстайл телевизорите и техните цели и възможности.

Дизайнът, който го отличава

Дълго време дизайнът на телевизорите беше доста семпъл и еднообразен. Донякъде това е обяснимо, все пак няма много начини да се разнообрази правоъгълник. Или може би има? Лайфстайл телевизорите на Samsung показват, че всъщност има доста начини, чрез които тези устройства да изглеждат добре и да се вписват в интериорния дизайн.Това е особено валидно за The Frame 2021. Неговият корпус е с дебелина 24.9 мм. И тези размери в комбинация с режима му Art Mode го превръщат в абсолютна дигитална картина, която можеш да управляваш по всяко време. За да бъде всичко автентично, рамките на The Frame наподобяват истинска картина. Те са прикачени с магнити и потребителят може по всяко време да ги заменя с различни модели, които се предлагат допълнително от Samsung.

Други възможности за персонализиране на твоя телевизор са и начините му за инсталиране в помещението. Може да се постави на стойка върху шкаф, на елегантен статив като истинска картина или на стената. При окачване на стена The Frame може да бъде прилепен плътно до нея, а всичко преминава през полупрозачния незабележим кабел One Invisible Connection. Включеният в комплекта One Connect Box е мястото, където потребителят може да свърже всички устройства. Така кабели и допълнителни джаджи няма да загрозяват гледката към The Frame 2021, а и ще могат да са на по-удобно за потребителя място.

Изкуството влиза в XXI век

Дизайнът на The Frame 2021 не е случаен. Телевизорът прилича на рамка за картина, защото изобразителното изкуство е негов фокус. Той разполага с Art Mode функция, чрез която потребителят може да изобразява картини, когато не се гледа телевизия. Изключването на телевизора активира Art Mode и устройството ще показва снимки и картини от личната колекция на потребителя. Моделът разполага с вградена памет за около 1000 кадъра и възможност са създаване на различни колекции.Потребителят може да включва в колекциите собствени снимки, както и съдържание от Art Store. Това е онлайн платформа, която предлага достъп до голям избор картини на водещи художници и от колекциите на световноизвестни музеи и галерии.

The Frame 2021 комбинира изкуството с модерните технологии. Телевизорът има сензор за движение, като изключва дисплея, когато няма никой в помещението. А Art Mode дава допълнителни функции, като изобразяване на реалистична мукава около картината. На разположение са и филтри за допълнително оптимизиране на изображенията. Има и автоматичен сензор, който да регулира яркостта и цветовете според нивото на светлина и запазва изяществото на картините по всяко време.

За ценителите на изобразителното изкуство детайлът е от огромно значение. За да може човек да се наслади на една картина, тя трябва да е изобразена с висока прецизност. Затова The Frame 2021 разполага с 4К дисплей от висок клас с Quantum Dot технология, която достига 100% обем на цветовете.

QLED панелът е с 4K резолюция и поддържа Quantum HDR и HDR10+, както и допълнителни технологии за оптимизиране на контраста и цветовете. Една от тях е Color Mapping, която се грижи за възпроизвеждането на нюансите на цветовете. Има и функция за 4K конвертиране на съдържание с по-ниска резолюция, като това се прави с помощта на изкуствен интелект. Тези и останалите технологии се осигуряват от чипа Quantum Processor 4K, който обработва данните.

Спецификите на The Frame 2021 не пропускат и озвучаването. Функцията SpaceFit Sound анализира помещението, в което се намира телевизорът, и автоматично коригира настройките на звука. А технологията Adaptive Sound използва изкуствен интелект, за да оптимизира звука в реално време в зависимост от съдържанието.

Готов за работа

Философията на лайфстайл телевизора изисква устройството да може да се впише в ежедневието на собственика си. Затова The Frame 2021 разполага и с доста допълнителни възможности. Например функцията PC on TV. Чрез нея телевизорът може да разпознава връзка с компютри, както и позволява свързване с Bluetooth мишка и клавиатура, за да се превърне в място за работа и забавление.

The Frame 2021 поддържа и приложението SmartThings за прехвърляне на образа от Android или Apple Air Play на големия екран. Други функции са Multi View за два видеоизточника едновременно и др. Дистанционното Solar Cell пък се зарежда от светлината и не се нуждае от батерии.

Съвкупността от технологии, дизайн и индивидуалност са определящите за лайфстайл телевизорите. Устройствата като The Frame 2021 не са просто телевизори. За тях гледането на телевизия е само една от множеството им функции, те са готови да са част от ежедневието на своя притежател и за много други дейности, като същевременно допълват и разкрасяват интериора. Потенциалът пред тези устройства е голям и техният възход вече е започнал.

 Каква резолюция?    
__ 2 __

29/06/22
15:10:31


HD Ready e 1280 x 720 пиксела. Обикновено можете да видите тази резолюция на евтини и малки по размер телевизори. Тя е добре на малък екран, но при размер по-голям от 32 инча качеството се губи, тъй като пикселите са с по-голям размер.

Full HD резолюция е 1920 x 1080 пиксела, качеството на изображението е доста по добро при голям размер на екрана. Също така тази резолюция е предпочитана от повечето телевизии и онлайн стрийминг услуги.

4K или Ultra HD е 3840 X 2160 пиксела, ако кажем, че Full HD е с добро качество, то тогава си представете какво е качеството на 4K резолюция, кое е 4 пъти по-високо от Full HD.

8K Телевизор - изображението достига 7680 х 3220 пиксела, което е четири пъти повече в сравнение с по-горе разгледаната 4K резолюция.

 Телевизори Самсунг    
__ 3 __

29/06/22
15:58:56


QLED Smart 43Q60RA  Smart QLED 55Q9FN 5RU7302 извит екран
  Екран 43 инча  Екран 55 инча  Екран 65 инча
  Резолюция 3840 x 2160  Резолюция 3840 x 2160  Резолюция 3840 x 2160
  Smart TV: Да  Smart TV: Да  Smart TV: Да
  HDR: Да  HDR: Да  HDR: Да

 
  Задай въпрос, добави коментар >>> Отвори формата за текст    
 
Избери оценка:   2 3 4 5 6    
 
  Брой посещения:  876       Гласували:  1     Оценка:  6.00                Последна редакция:   17/12/21
 
Google