Сайтове Фирми Обекти Стоки Лица Събития
 
    Избрани стоки от Ресурсбук България

МБАЛ Софиямед

Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Софиямед" е част от верига лечебни заведения, функциониращи на територията на Република България.

Болничният комплекс се състои от УМБАЛ "Софиямед" -Блок 1 и Блок 2, и ДКЦ "Софиямед".

Стационарният блок на болницата разполага с 626 легла.

В Блок 2 са съсредоточени отделенията по ревматология, съдова хирургия, ендокринология,медицинска онкология и клинична хематология. Всички останали Клиники и отделения се намират в БЛОК 1.

Болница "Софиямед", осигурява задължителния комфорт на всеки пациент в стаи с 1, 2 и 3 легла. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел, интернет и телевизия. В стаите е разположена мека кожена мебел, отговаряща на всички санитарни изисквания.

Запомни в моя колекция

 


Американският университет в България

Американският университет в България е частен университет, разположен в Благоевград, България. Университетът следва традиционния американски модел на образование liberal arts, предоставящ възможност на студентите да комбинират знания от различни дисциплини, което гарантира по-добра професионална реализация в бъдеще. АУБГ редовно осъвременява програмите си, за да посрещне променящите се изисквания на бизнес средата в днешния глобален свят. Обучението се провежда на английски език, а международните преподаватели в университета са изтъкнати учени в своята област, с богат преподавателски опит в студентска общност от различни националности, култури и етноси. Основан е през 1991 и в момента в него се обучават около 1 000 студента от над 40 държави, идващи от 5 континента (към пролетен семестър 2017). Около 50% от студентите са чуждестранни.

Възпитаниците на университета заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, и в значими неправителствени организации по света. Те за пореден път са сред най-добре реализиралите се в България, според рейтинговата система на Министерство на образованието. 5-те академични направления на АУБГ, оценени от системата - икономика, компютърни науки, бизнес администрация, политически науки и журналистика и масови комуникации заемат водещи позиции, а специалност „Бизнес администрация“ е №1 в страната. В допълнение, в четири от направленията завършилите АУБГ получават най-високи доходи.

Запомни в моя колекция

 


Хотел Мелиа Гранд Ермитаж

Представете си място с неповторима атмосфера и обслужване, където да се отпуснете и насладите на спокойствието, слънчевите лъчи и морето. Забележително съчетание на море с прекрасен пясъчен плаж и паркова среда. Простор и шик. Стаите и апартаментите в Мелиа Гранд Ермитаж дават тон за изискана почивка. За всички, които намират удоволствието в красивите неща, хотелът предлага 727 луксозни помещения със съвременно обзавеждане и дизайн. Всяка стая е отворена към просторен балкон, разкриващ невероятна гледка към морето, басейна или заобикалящите паркове и горски хълмове.

Запомни в моя колекция

 


Голяма Базилика Плиска

Голямата базилика е религиозно-дворцов комплекс, включващ катедрала, архиепископски дворец и манастир, разположен край Националния историко-археологически резерват "Плиска".

Завършена е около 875 г. и е една от най-големите базилики в средновековна Югоизточна Европа. Комплексът представлява важен паметник на ранно-средновековната българска култура от нейния християнски период – от втората половина на IX до средата на XI век. В продължение на около 250 г. изпълнява функциите едновременно на катедрален храм и княжеска, епископска и манастирска църква, средище е на духовно-религиозния живот на столицата Плиска и ранно-средновековна България. Оградена и защитена е с висока над 4 м каменна стена със зъбери.

От изследваните части на Голямата базилика се вижда, че архиепископската резиденция се разполага в дворовете на север и на юг от храма, като в северния двор е проучен жилищен дворец, а на запад от него – баня с хипокауст. На юг от базиликата е проучена триделна сграда, в която са се помещавали дидаскалейон (училище) и скрипторий. Дидаскалейонът е доказателство, че освен богослужебните книги в комплекса са се изучавали право, архитектура и строителство. Тук вероятно са работили и приетите през 886 г. от цар Борис I ученици на Кирил и Методий, положили началото на Плисковско-Преславската книжовна школа на славянски език.

Включена е под №96 на 100-те обекта.

Запомни в моя колекция

 


Манастирите в България

Манастири в България със снимки и карти на областите с разположението им. Подробна и илюстрирана информация за над 120 манастира в България.

Манастирите са едно от най-големите богатства на България. Разположени са в най-красивите места на страната и са заобиколени от невероятна природа. В миналото наред с богослужебната дейност, стават културно-просветни и книжовни средища. В манастирите започват работа създателите на славянската писменост и книжнина в България.

Запомни в моя колекция

 


Трейшън Клифс

Thracian Cliffs e голф игрище с 18 дупки клас Signature, проектирано от легендата Гари Плеър. Обградено от назъбените крайбрежни скали и безкрайната синева на Черно море, Thracian Cliffs е едно от най-вълнуващите голф игрища на земята.

Club House предлага на голфърите удобно място за срещи, леки ястия и освежаващи напитки, като непринудената обстановка предразполага към обмисляне и обсъждане на акцентите от започнатото през деня голф приключение.

Pro Shop се намира в непосредствена близост до Club House и предлага пълната гама от услуги и екипировка. Богат избор на топки, голф облекло, оборудване и аксесоари - неща, които трябва да присъстват в чантата на всеки голфър за този атрактивен курс.

Гостите могат да бъдат настанени в две спокойни курортни селища, разделени от езеро по между им. Всеки един от апартаментите разкрива прекрасна панорамна гледка към морето.

Запомни в моя колекция

 


Хотел Грийн Хисар

Грийн Хисар е изцяло реновиран хотел в курорта Хисаря. Той се намира на 300 м. от центъра на Хисаря и извора Момина баня и предлага много възможности за релакс и отдих.

Хотел Грийн Хисар ще Ви посрещне с уютна обстановка и безупречно обслужване. Град Хисар ще Ви очарова с прекрасна природа и лековита минерална вода.

Запомни в моя колекция

 


Маршрут и разписание на трамвай 7 София

Начална спирка: Ж.к. Борово
Крайна спирка: метростанция Хан Кубрат. Маршрут по улици на трамвай 7 София: Бул. България >> бул.Витоша >> бул. Скобелев >> бул. Христо Ботев >> бул. Кн. Мария-Луиза >> бул. Рожен >> бул. Ломско шосе

Запомни в моя колекция

 

Google реклами
 
 
Избрани сайтове Избрани стоки Избрани фирми